Režisér Jan Hřebejk: Nevím, v čem je kentaur lepší než kyklop

23. únor 2022

Hostem na telefonu pološílené rubriky Brambora s vejcem byl tentokrát režisér Jan Hřebejk. Zjistili jsme od něj mimo jiné to, že v jídle není vybíravý a nemá žádný pokrm, který by prohlásil za hnus. Ivana s Alešem mu ale položili i celou řadu dalších zásadních otázek a došlo také na režisérovu pěknou vzpomínku na Dominika Haška.

Samozřejmě jsme se muže, který režíroval Pupendo a Pelíšky, museli zeptat i na klasické dotazy houska, nebo rohlík a kyklop, nebo kentaur. „Já bych si kyklopa vzal. Nevím, v čem je kentaur lepší,“ podivoval se držitel několika Českých lvů nad tím, že většina hostů si vybírá kentaura. Stihli jsme probrat také užitečné rady do života a oblíbené barvy. Honza Hřebejk má prý rád oranžovou, ale na sebe by si ji už nevzal.

V hudebním okénku jsme si pustili písníčku Disco Band z roku 1994 od kapely z Itálie, která si říkala Scotch. „Léto, dovolená na Sicílii,“ zasnil se při poslechu Aleš.

Proč je dobré si jednou za čas nasypat na matraci jedlou sodu? Jaká vlastnost se podle Jana Hřebejka u režisérů nejvíc přeceňuje a jaká je naopak nejdůležitější? Poslechněte si celou Bramboru s vejcem a zalezte si pak hezky do Pelíšků.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.