R.I.P. Garry "Starchild" Shider

18. červen 2010

Rubrika Groove Window vzpomene kariéru kytaristy a uměleckého vedoucího sdružení skupin P-Funk All-Stars Garryho Shidera, jenž v tomto týdnu prohrál svůj souboj s rakovinou. Jeho kytara i hudební vliv sahal od kmenových skupin Parliament a Funkadelic, až po různé boční projekty Bootsyho Collinse, Eddieho Hazela nebo přímo George Clintona.

Široký rozptyl jeho práce si připomeneme v profilu, již tuto neděli od 22 hodin na Radiu Wave.

myspace.com/garyshider

Jeden z talentů, které objevil a hojně využívá Lenny Kravitz se jmenuje Troy Andrews, je ale pravděpodobnější, že ho budete znát pod uměleckýmjménem Trombone Shorty. V dubnu vydal album Backatown, na němž sepředstavuje nejen jako trombonista, ale i za nástroji dalšími.Ve svých 24 letech tak ukazuje, že Lenny narazil na zlatou žílu, která semu do budoucna jistě vyplatí. Již nyní si spolu hostují na svých albech aAndrewsovo jméno, by se tak poměrně rychle mohlo dostat do povědomí širšíveřejnosti. My si zahrajeme z jeho novinky a uvidíme, zda si ten zájemchlapec zaslouží.

02081155.jpeg

Tradiční migrénou bohů vás provedou DJ Maceo a Viktor Mašát. Těšte se na funk, soul, groove, jazz a nejchytřejší řeči.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.