ROK NA VLNĚ 100,7 FM s Gipsy.cz

30. květen 2014

12. ledna oslavujeme Rok na vlně 100,7FM. Necelý týden před tímto mejdanem přišel do studia jeden z nejuznávanějších českých producentů současnosti. Vydal výtečnou desku Romano Hip Hop a v té souvislosti se o něm mluví jako o zjevení na domácí hudební scéně. POSLECHNĚTE SI: Rozhovor se skupinou Gipsy.cz

Říká si Gipsy a je jedním z těch, kteří patří do seznamu zúčastněných narozeninových hostů. Původně byl také členem kapely Syndrom Snopp, kterou Gipsy společně s DJ Smogem tvořili už od roku 1998. Loni se ale Gipsy vydal vlastní cestou a s několika muzikanty nahrál desku Romano Hip Hop, která má velmi originální zvuk.

Tvorba Syndrom Snopp, byla vždy provokativní, lehce agresivní, ale především se držela stranou hlavního proudu. Temné beaty a ukřičený rap byly pro tuhle dvojku signifikantní. Po osmi letech od založení a třech albech, činnost zastavili. Podle slov Gipsyho dočasně. Důvodem byl MCho odchod k vlastnímu projektu Gipsy.cz.

Kapelu se zvláštním ".cz" na konci, tvoří tři muzikanti a Gipsy. Ten si tak splnil sen a stal se muzikantem na "plný úvazek", vedle textů se stará o většinu hudební produkce kapely. V jejich hudbě se spojuje klasická romská muzika s Gipsyho rapy. Debut Romano Hip Hop se začal prodávat na konci listopadu a pro zopakování vám přinášíme recenzi desky, kterou pro vás připravil Pavel Cyprich.
POSLECHNĚTE SI: Recenzi desky Romano Hip Hop

00489137.jpeg

V pondělí 8. ledna byl Gipsy (společně s částí svého bandu Gipsy.cz) hostem Dopoledního přílivu s Jakubem. Probírala se jeho dřívější i současná produkce, poměry na scéně i v rómské komunitě a taky žigulíky.

00489131.jpeg
autoři: Pavel Cyprich , Jakub Viliš
Spustit audio