Rokenrolová show Eagles Of Death Metal

16. březen 2009

Jak jsme vám ve vysílání Radia Wave minulý týden připomínali, v pátek 13. března se na Prahu snesli Eagles Of Death Metal. Do solidně zaplněného Lucerna Music Baru se na poctivý rokenrol vypravil i Robert Candra. Přečtěte si, co zažil.

Post předkapely pochopitelně nebývá nejvděčnější. Belgičtí Black Box Revelation trochu doplatili na to, že český návštěvník klubů v zásadě nepočítá s tím, že se skutečně začne v ohlášený čas. Když se Jan Paternoster a Dries Van Dijck v sedm vyklátili na pódium, sledovalo je jen asi patnáct diváků. Škoda. Hráli dobře a zasloužili vřelejší odezvu. Sotva se Music Bar během jejich půlhodinového setíku zaplnil a atmosféra konečně začala připomínat koncert, poroučeli se Black Box Revelation do šaten.

00883405.png

NECHCETE ČÍST? POSLECHNĚTE SI CELOU REPORTÁŽ!

Na hlavní hvězdy pak čekal tak natěšený kotel, že je samotné to skoro zaskočilo. Potom, co Jesse Hughes z pódia rozdal několik polibků na dívčí ruce, publikum bylo naprosto v jeho moci. Vzápětí se rozjela rokenrolová show, jakou osobně dlouho nepamatuju. Eagles Of Death Metal se představili v klasické koncertní sestavě, kdy Jesse Hughese doplňují Dave Catching na kytaru, Brian O´Connor na basu a impozantní Joey Castillo z Queens Of The Stone Age za baterií. Prosvištěli písně z aktuálního alba Heart On, a samozřejmě došlo i na největší hity jako Cherry Cola nebo I Want You So Hard. Ačkoli zvuk tradičně nebyl valný, roztančený klub kvitoval jednu pecku za druhou s takovým nadšením, jaké patřilo možná raným Rolling Stones. Ostatně v přídavku došlo i na jejich letitou Brown Sugar.

00883413.png

Eagles Of Death Metal předvedli v Praze našlapanou a zábavnou podívanou a přijetím rozjásaného posluchačstva museli být nadšeni. Z pódia v zrcadly obloženém Lucerna Music Baru zřejmě odcházeli s pocitem králů rokenrolu. A ten večer jimi - nejen podle mého - byli.

autor: Robert Candra
Spustit audio