Roska udává vibe, umru diriguje tempo a Fred again.. zas a znovu znovu září

26. srpen 2022

Na úvod této epizody zazněl jeden z nejnovějších singlů od britského producenta Fred Again.. - Turn On The Lights Again, který měl svůj (troufneme si říct) legendární debut na londýnském Boiler Roomu koncem tohoto července. Samotná Rico Nasty se objevila na remixu tracku Jungle, který svou energií a výraznou basovou melodií vzdáleně připomíná spíše remix Steve Aokiho. Žánry pro Freda nic neznamenají a přesně tak se to dvojici moderátorů Flámu líbí.

Roska vydává nové album nesoucí název Peace. Na oblíbeném tracku Call Mi hostují japonská Minami Nakamura a britští Sweetie Irie, Serocee nebo Flowdan, kteří svou autentickou energií nenechají nikoho sedět na místě. UK Funky, 4x4, prvky Latinskoamerické hudby albu náladou převládají a rozhodně mír nepřipomínají, ale i přesto stojí za poslech i největšímu pacifistovi.

Umru naopak vydává žánrově nepopsatelné remixové album a to především kvůli počtu umělců z celého světa, kteří se na tomto počinu podíleli. Nejvýraznějším remixem od Low Poly na track heart2, který zní jako spojení hyperpopu a liquid drum and bass.

Na závěr zazněly dva nové singly ze stáje nizozemského Coco Bryce - Kissed It Up a Equivalence. Nostalgie na jungle éru rave kultury z Kewa vysloveně srší.

Jak se správně vyslovuje 070 Shake a MC v ženském rodě? Jaký je oblíbený milkshake dvojice moderátorů? A jak vypadá rave ve Strahovském stadionu? Dozvíte se v poslední epizodě Flámu!

autoři: Kewu , STEADY
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.