Rouilleux v Echu: Nikdy není jasné, co se stane příště

2. září 2019

Rouilleux začali jako sólový projekt Luboše Rezka, za deset let existence se ale setrvale proměňoval, což skvěle vystihuje i aktuální album Lycanthropic Sounds. Tři roky po atypickém dvanáctipalci The Spoils se Luboš vědomě rozhodl pro odklon od zvuku kytar, a když našel ve svém novém bytě starý klavír, bylo jaksi spontánně rozhodnuto, jaký nástroj bude onen nový zvuk formovat.

Proměny zvuku anebo „spontánní personální změny“ jsou pro Rouilleux zásadní – a pokaždé se dějí bez jakéhokoliv umělého tlaku. „Nikdy se nedá s jistotou říct, co se bude dít dál,“ říká k tomu Luboš, který nicméně na nové desce spolupracoval se jmény známými všem, kteří už Rouilleux znají: Jan Klamm je Rezkovým souputníkem mimo jiné z projektu No Pavarotti, dechové nástroje Petra Vrby měly zásadní vliv právě na The Spoils, podobně jako synťáky Martina Sýkory (White Wigwam).

Album Lycanthropic Sounds vyšlo aktuálně pod hlavičkou Letmo Productions, křest proběhne 20. října 2019 v pražském klubu Punctum.

Playlist:

Rouilleux – Hold On
Nikki Sudden & Rowland S. Howard – Rebel Grave
Daughters – Long Road, No Turns
Chris Connelly – Forgiveness & Exile – Part 1
Wrath of the Weak – Chapter IV
Andrea Belfi – Ravine

A jaká jména z okruhu kolektivu Klangundkrach by Luboš Rezek, hlava a srdce kapely Rouilleux, vypíchnul? Pusťte si aktuální Echo.

autor: Viktor Palák
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.