S Grundfunkem na Free Fest i Afromission

4. květen 2012

Přelom dubna a května dokázal, že již nemusíme být zalezlí pouze v klubech, ale díky letnímu počasí můžeme za muzikou začít pomalu vyrážet i ven.

Jednou z prvních venkovních akcí, na kterou chceme pozvat, bude 5. ročník festivalu Free Fest Troja. Ve studiu přivítáme jeho organizátory Veroniku Vlachovou a Petra Filipa, kteří nám nejenom slovně přiblíží, na co se lze těšit, ale přinesou i hudební ukázky interpretů, vystupujících v sobotu 12. května na pravém břehu Vltavy. Poprvé se tak u nás předvedou francouzští elektro-swingeři Caravan Palace, zatímco domácí scénu zastoupí například Performing Tomatoes nebo Quattro Formagi. A protože poslední jmenovaní křtí den po našem vysílání svou debutovou desku Over The Edge v pražském Jazz Docku, můžete se těšit na exkluzivní ukázky z ní.
www.freefesttroja.cz
www.caravanpalace.com
www.bandzone.cz/performingtomatoes
www.qfband.com



V sobotu 12. května se také otevře brána žižkovské Akropole, aby počtvrté přivítala večírek s názvem Afromission. Párty divokou, jako je africká džungle, žhavou, jako je africké slunce, a rytmickou, jako jsou zvuky bubnů afrických domorodců. Pozvání přijal jeden z nejpovolanějších – až z New Yorku vám přiletí kázat, zač je toho Afro Ray Lugo. Lídr a zpěvák afrobeatové party Kokolo, který při svém evropském turné navštíví i Prahu a na kterého se můžete těšit i v příštím Grundfunku, přijde nás totiž do studia osobně navštívit.
raylugo.org



O africkou selekci se v rámci večírku Afromission též postará bratislavský DJ Kinet a rezidenti Goldstar, Ross The Boss a Yukimura, to vše za doprovodu živých perkusí. Dále se můžete těšit na speciální chillout, který ovládne Divadelní bar, kde kromě speciálních dekorací bude k vidění a slyšení vystoupení DJs Bicy & Ezopa nebo eklektický set DJe Chochacze či downtempování veterána DJe Doma je Doma. Na Afromission vás pozveme díky afrobeatovému setu, který pro Grundfunk namíchal DJ Pocoloco.

Dordrecht leží na půli cesty mezi Amsterodamem a Antverpami a právě odsud pochází skupina The Soul Snatchers, jejíž aktivita v posledních měsících narostla do takové míry, že se před několika málo týdny vytasili s novou dlouhohrající deskou. Jmenuje se Scratch My Itch a v neděli si spolu s ukázkami z ní představíme 9 muzikantů, kteří za ní stojí a tvoří ony nizozemské soulové únosce.
www.soulsnatchers.nl

02622704.jpeg

Tradiční migrénou bohů vás v neděli od 22 hodin na Radiu Wave provedou DJ Maceo a Viktor Mašát. Těšte se na funk, soul, groove a jazz.

autoři: Viktor Mašát , Maceo
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.