S mikrofonem na kurzu libanonské kuchyně
Hommos, Warak Innab, Falafel, Tabuleh, Shish Taouk a Katayef – všechny tyto tajuplné názvy označují tradiční pokrmy libanonské kuchyně. A pokud byste se tak jako my zašli podívat na kurzy vaření pod vedením Pavla Hanáka do jedné pražské restaurace, uměli byste nyní všechny tyhle exotické krmě připravit.
Jak se nám svěřila jedna z účastnic kurzu, příprava libanonských pokrmů je o dost jednodušší, než předpokládala. Základem libanonské kuchyně je cizrna, jehněčí a kuřecí maso, často nechybí petržel a ve sladkých dezertech najdete i tak zvláštní přísadu jako je růžová voda. Jaké další taje skrývá libanonská kuchyně a jak si doma připravit hommos, si můžete poslechnout v dalším dílu pořadu S mikrofonem natočenou.
Více z pořadu
Mohlo by vás zajímat
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.