S mikrofonem za kulinářským dobrodružstvím
Podle známého přísloví by sice člověk měl jíst, aby byl živ, a ne žít, aby jedl. Ale čím více je kulinářská nabídka v naší zemi pestřejší a míří do dálných krajin, tím víc stojí za to nepojídat jenom kvůli přežití, ale pokrmy si užívat.
Neulpívat jenom na vepřovém v různých variacích, ale vydat se někam za dobrodružstvím. Stejně jako Zuzka s Ivankou, které vyrazily rozdovádět chuťové buňky do jedné pražské cestovatelské restaurace. Jaká kulinářská exotika je tam čekala?
Klub cestovatelů ale neslibuje jenom zážitky s gastronomickým nádechem, ale pomoci a užitečných rad se tu dostane každému, koho už svrbí podrážky a chce někam vyrazit. Nejen, že v místní čajovně může každý týden vyposlechnout zajímavé přednášky předních českých cestovatelů, ale na webových stránkách hedvabnastezka.cz, které s cestovatelskou restaurací úzce souvisí - pak najde to ostatní, co ho zajímá nebo potřebuje znát.
Více z pořadu
Mohlo by vás zajímat
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka