S mikrofonem za kulinářským dobrodružstvím
Podle známého přísloví by sice člověk měl jíst, aby byl živ, a ne žít, aby jedl. Ale čím více je kulinářská nabídka v naší zemi pestřejší a míří do dálných krajin, tím víc stojí za to nepojídat jenom kvůli přežití, ale pokrmy si užívat.
Neulpívat jenom na vepřovém v různých variacích, ale vydat se někam za dobrodružstvím. Stejně jako Zuzka s Ivankou, které vyrazily rozdovádět chuťové buňky do jedné pražské cestovatelské restaurace. Jaká kulinářská exotika je tam čekala?
Klub cestovatelů ale neslibuje jenom zážitky s gastronomickým nádechem, ale pomoci a užitečných rad se tu dostane každému, koho už svrbí podrážky a chce někam vyrazit. Nejen, že v místní čajovně může každý týden vyposlechnout zajímavé přednášky předních českých cestovatelů, ale na webových stránkách hedvabnastezka.cz, které s cestovatelskou restaurací úzce souvisí - pak najde to ostatní, co ho zajímá nebo potřebuje znát.
Nejposlouchanější
Více z pořadu
Mohlo by vás zajímat
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.