Schwarzprior o práci, Čtyřech dohodách a sežrané pizze Owena Palleta

16. květen 2016

Bál jsem se. Jsem přirozený zbabělec. U novinářů se to moc nehodí a už vůbec se to nehodí, když máte jít dělat rozhovor s kapelou, která se s tím fakt nemaže. K nim do auta. Nakonec se ukázalo, že Schwarzprior jsou hodní kluci, i když na svém prvním koncertu snědli pizzu Owenu Palletovi.

"Já si jenom pamatuju, jak byli ti lidi hrozně zklamaní, říkali si, co to sakra je?!“ směje se Tomáš při vzpomínce na pět let staré debutové vystoupení Schwarzprior v pražském Nodu. Od té doby už to bylo jenom nadšení a alespoň jednou za rok o kapele někdo prohlásil – objev. Vedlo to až k ceně Vinyla za desku IDDQD, za kterou na pódiu moc neděkovali. Prý je naštvalo hlavně to, že je nikdo nepozval na panáka.

Tlaky z ocenění a nadšených reakcí Schwarzprior podle všeho nezažívají a posluchačům se zavděčovat nechtějí. „Spíš jde o to, že nechceme dělat nic, co by nás nebavilo. A to, co si myslí fanoušci, je jejich věc,“ vysvětluje Radek. Od téhle věty bylo lehké přesunout se k práci. Možná taky proto, že lehce zatuchlý auťák, naše provizorní kavárna, byl zaparkovaný hned naproti pankráckým věžákům, skoro v byznysovém srdci Prahy. Radek se otevřeně hlásil k tomu, že v něm pracuje. „Je to v pohodě, dělám tu teprve dva dny,“ říká s úsměvem. Probrali jsme taky knížky a došlo i na Čtyři dohody. Začíná to do sebe zapadat. Příští Schwarzprior možná bude ezoterický business pop. OK.

Co doopravdy chystá dekadentní trio do konce roku? Baví je česká scéna a cítí se víc jako hudebníci, nebo výtvarníci? Poslechněte si podcast Czechingu z auťáku.

autor: Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více o tématu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.