Silent_Night#12: Sny o post-humanismu s Karou-Lis Coverdale a Joshuou Sabinem

16. říjen 2017

Silent_Night#12 představí v noci z 11. na 12. listopadu v českých premiérách dvě výrazná jména současné abstraktní elektroniky. Skotský producent Joshua Sabin, spjatý se stále viditelnějším labelem Subtext, promění před půlnocí divadlo PONEC v potemnělý systém podzemních chodeb v duchu své letošní debutové desky Terminus Drift, založené na terénních a elektromagnetických nahrávkách metra.

Scroll down for English version.

Výjimečným zážitkem však bude především několikahodinové noční vystoupení kanadské skladatelky Kary-Lis Coverdale, která ve svých abstraktních kompozicích aktualizuje chrámovou hudbu pro digitální současnost. Večer zahájí kolaborace pražského vizionáře eva01 s drone melancholikem Obelisk of Light a o probuzení do nového dne se postará v Praze usazený americký field recordings umělec Lloyd Dunn. Předprodej celonočních vstupenek začíná 24. října v 10:00 na GoOut.

FB event zde.
Předprodej (GoOut.cz): 24/10/2017 v 10:00.
Cena: 399 Kč (celonoční) / 199 Kč (koncertní část: Joshua Sabin / eva01 vs. Obelisk of Light)

Kanadská vystudovaná pianistka Kara-Lis Coverdale ušla ve své tvorbě cestu od kompozice pro akustické nástroje a práce varhanistky v estonském evangelickém luterálním kostele v Montrealu k digitálnímu futurismu s post-humanistickým přesahem a kolaboracím s Timem Heckerem, LXV či How to Dress Well. Její alba jsou založená na radikálním procesování vokálu či klavíru a krátkých smyčkách zvuku klávesových presetů v duchu estetiky Daniela Lopatina. Na dvanácté Silent_Night se představí ve výjimečném několikahodinovém improvizovaném vystoupení.

Skotský producent Joshua Sabin je jednou z nejnovějších akvizic bristolsko-berlínského labelu Subtext. Základ Sabinova výrazného debutu tvoří koláž zvuků pořízených především v tunelech japonského a berlínského metra a elektromagnetických nahrávek z měst Glasgow a Edinburgh. Výsledkem je temná pouť sonickým podzemím, která by stejně dobře mohla být soundtrackem k hororu s vesmírným tématem.

eva01 je pseudonym mladého hudebníka, keramika a digitálního vizionáře Davida Střelečka, stojícího za streaming platformou BCAA system, multimediálními projekty Reaper Death Seal Corporation a McLaren Surface a DJským kolektivem Blazing Bullets. V úvodním vystoupení večera představí své kolážovité improvizace ve speciální kolaboraci s drone melancholikem Janem Kašparem, vystupujícím jako Obelisk of Light.

Lloyd Dunn je zvukový a vizuální umělec z USA usazený již několik let v Praze. Bývalý člen experimentálního seskupení The Tape-beatles a vydavatel zinů je na scéně aktivní od 80. let. V posledních letech se věnuje především obsáhlé filecast sérii terénních nahrávek pod hlavičkou projektu nula.cc. Své zvukově i kompozičně precizní momentky z cest po Balkáně či jižním Kavkazu nabízí na svých stránkách výhradně k volnému stažení.

Silent_Night#12 se uskuteční v noci z 11. na 12. listopadu 2017 v pražském divadle PONEC pod scénografickým dohledem Terezy Bartůňkové a s ranní tečkou v podobě snídaně od Marty Musilové (Svačit Sotva Stačim), která se starala o backstage catering na letošním ročníku krakovského festivalu Unsound. Počet celonočních vstupenek je tradičně omezen na 40 nocležníků. Předprodej „lůžkových vstupenek“ v ceně 399 Kč bude zahájen 24. 10. v 10:00 na GoOut.cz. Lístky na úvodní koncertní část s eva01 vs. Obelisk of Light a Joshuou Sabinem najdete v předprodeji s týdenním odstupem a budou dostupné také přímo na místě.

Silent_Night#12 se koná za podpory Ministerstva kultury České republiky a Magistrátu hlavního města Prahy.

eva01

EN//

Thanks to Radio Wave, Genot Centre collective and PONEC Theatre, you can experience the 12th edition of an ongoing series of sleepover concerts, this time with producers dealing with post-humanist aesthetics. The main foreign guest will be the Canadian post-sacred world digital explorer Kara-Lis Coverdale with a special extended nocturnal set. Another Czech concert premiere will be held of the Subtext related Scottish producer Joshua Sabin whose mind-bending debut Terminus Drift is exclusively composed of field-recordings captured in transit through Kyoto, Tokyo, and Berlin, in addition to electromagnetic field recordings captured in Glasgow and Edinburgh. The Czech scene will be represented by the Prague based digital visionary eva01 (of BCAA system fame) collaborating with drone melancholia virtuoso Obelisk of Light. The soundtrack to waking up will be provided by Prague-based American multimedia artist Lloyd Dunn, the man behind the ongoing field-recordings filecast series nula.cc.

Kara-Lis Coverdale

Silent_Night#12 will take place at Prague’s PONEC Theatre on the 11th of November 2017 and it will finish again with a shared breakfast in the morning. The capacity is strictly limited to 40 overnight tickets. Presale of “sleeping tickets” starts at 10:00 AM on the 24th of October 2017. Tickets for the first part of the night with Joshua Sabin and eva01 vs. Obelisk of Light will be available a week after the first presale.

Silent_Night#12 is kindly supported by Ministry of Culture of the Czech Republic and Prague City Hall.

Joshua Sabin
Spustit audio