Škola kávy

Češi jsou ve světě známi spíš jako pivaři, než jako znalci a hrdí konzumenti kvalitní kávy, i proto v České republice ještě pořád nenajdete příliš míst, kde si dobrou a správně připravenou kávu můžete dát. Existují už ale školy, které předávají zkušenosti a znalosti svých odborníků nejen profesionálům z řad kavárníků ale i laickým nadšencům kávy a kávových nápojů.

Na jeden z takových seminářů, který se zabýval "degustací a pražením" kávy jsme se vydaly s naším mikrofonem. V dalších "realitách" Radia Wave se proto dozvíte nejen to, jak se degustuje čerstvě upražená káva, ale i to, jak se chuťově liší káva z Brazílie od té z Kolumbie nebo Etiopie.

Pokud jste na Facebooku, můžete si prohlédnout fotogalerii.

autoři: Ivana Veselková , Susana
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.