Škola kávy
Češi jsou ve světě známi spíš jako pivaři, než jako znalci a hrdí konzumenti kvalitní kávy, i proto v České republice ještě pořád nenajdete příliš míst, kde si dobrou a správně připravenou kávu můžete dát. Existují už ale školy, které předávají zkušenosti a znalosti svých odborníků nejen profesionálům z řad kavárníků ale i laickým nadšencům kávy a kávových nápojů.
Na jeden z takových seminářů, který se zabýval "degustací a pražením" kávy jsme se vydaly s naším mikrofonem. V dalších "realitách" Radia Wave se proto dozvíte nejen to, jak se degustuje čerstvě upražená káva, ale i to, jak se chuťově liší káva z Brazílie od té z Kolumbie nebo Etiopie.
Pokud jste na Facebooku, můžete si prohlédnout fotogalerii.
Více z pořadu
Mohlo by vás zajímat
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.