Songy už neposílejte, díky. Hitparáda neobjevených jde rekapitulovat

22. březen 2022

Ještě pořád můžete hlasovat pro své soutěžící, ale Startér se pomalu, ale jistě blíží svému finále. Nové songy nenasazujeme, místo toho vzpomínáme, jaké tracky nás letos nejvíc zaujaly.

Třeba Mia Opia, zvláštní hudební samorost, kterého jsme nasadili hned v prvním kole hitparády. A dopadlo to nic moc. Možná za to mohl podivně mystický text, možná trochu nepříjemná barva hlasu, možná kombinace obojího. Ale aspoň to znělo originálně. A pro některé z nás i dost nezapomenutelně. Mia Opia kolem sebe vážně šíří chemii jako bytost z jiného vesmíru. 

Na písničkáře, který si říká Zapomnělsem, jsme zapomenout nedokázali. Aleš Macenauer dokáže znít aktuálně – jako mluvčí generace Havlových dětí. Není přitom vůbec snadné vystopovat, čím to je. Tradiční zvuk, žádné aktualizované aranže. Prostě zní bezprostředně. Slyšet tuhle píseň v člověku vyvolává pocit čehosi důležitého, aniž by zněla pateticky. Škoda, že se nechytla. Možná, že nás Zapomnělsem už nepotřebuje. 

Co jsme ještě pouštěli? A na který song nemůžete zapomenout vy? Poslechněte si poslední Startér.

autoři: Jonáš Zbořil , Jakub Kaifosz
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.