Soutěžní tracky Startéru vás vtáhnou a zase vyplivnou. Je to dobře, nebo špatně?

8. únor 2023

„Beatka je super. Dávám Beatě hlas, díky.“ Tak takhle ne, prosím vás, stěžovali si Tereza s Filipem. Na startéří e-mail máte posílat tracky, které zahřejí u srdíčka – podobně jako Beatin song Sachen. Hlasování probíhá tady na webu! Osmnácté kolo hitparády neobjevených se naštěstí neslo v duchu vtahujících songů. Mezi nimi třeba Cooptee, za kterým stojí elektronický písničkář toen nebo sólovka frontmana z Madhouse Express, který moderátory úspěšně zhypnotizoval.

Je třeba oznámit, že skladba Udržet se od Kardio.FM se po uplynulém týdnu neudržela. No nic, loučení proběhlo také s kapelami LARS a Treskou jednoskvrnnou, které si obě odkroutily pět týdnů v hitparádě. Gratulky!

„Líbí se mi, jak si umí počkat,“ zaznělo od Filipa k výše zmíněnému tracku od toen. Cooptee ovšem po posluchačích nevyžaduje nijak výraznou dávku trpělivosti, instrumentál je natolik poutavý, že to dohromady funguje a klidný hlasový projev působí až vtahujícím dojmem.

Zato k novince Končinská od InFlus měli Tereza s Filipem jisté výhrady. Kapela říká, že jde o jejich doposud nejpopovější song, který si schovávali speciálně pro ně – do Startéru. To samozřejmě ceníme, ale moc popu v něm Tereza nezaznamenala. Filip v aktuálním stavu písničky marně hledal písničku.

Potěšil je ale zkušený muzikant a hypnotizér Maxmilián Hruška, kterého můžete znát jako frontmana kapely Madhouse Express. Pod sólovým pseudonymem Fialový Samet moderátory úspěšně hypnotizoval po celou dobu stopáže skladby Hypnotizer.

Který track spíš plival než vtahoval? A jak moc si Tereza s Filipem zamilovali singl od Dim Haze? Poslechněte si 18. kolo hitparády neobjevených, zahlasujte pro svého favorita nebo pošlete vlastní track na adresu starter@rozhlas.cz.

autoři: Filip Černý , Tereza Odehnalová
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka