Špaček a Doležalová: Útěk na Vanuatu jsme podnikli kvůli potápění a klidu

2. červenec 2014

Petra Doležalová a Libor Špaček cestovali dva měsíce po souostroví Vanuatu. Potápěli se na korálových útesech i k lodnímu vraku z II. světové války, poznávali život v místních vesnicích a natočili dokumentární film Escape to Vanuatu.

Petra Doležalová a Libor Špaček jsou potápěči, cestovatelé a filmaři. Za svoje filmy ze série Escape to Nature sbírají ocenění na specializovaných festivalech doma i v zahraničí. Natáčeli na Mauriciu, Svaté Lucii, Tahiti, Papui-Nové Guineji a Vanuatu. V plánu mají Maledivy. Natočili ale taky poetický dokumentární film pro Správu Krkonošského národního parku s názvem O lese a vodě.

Víc o jejich filmech se můžete dozvědět zde.

O potápění a poznávání života domorodých vesnic na tichomořském souostroví Vanuatu, ležícím více než 1000 km od australských břehů, vyprávěli v cestovatelském a outdoorovém magazínu Radia Wave. Poslechněte si záznam a podívejte se na mapu a fotky!

autor: Pavel Sladký
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.