Špína o Psy-High: Udělat festival je brnkačka!

15. duben 2016

Záříjová Špína byla balzámem pro (d)uši všech milovníků stoner a psychedelického rocku a příbuzných žánrů. Tématem byl DIY festival Psy-High, akce výjimečná z mnoha důvodů, hosty dva z pořadatelského spolku /-\.

Richard a Sebastian vysvětlili, kde se vzala inspirace pro průkopnickou akci, která chce „stmelit, podpořit, vyprovokovat a vypěstovat konzistentnější kulturu okolo stoner/psych rocku v ČR“. Komunita kolem tvrdé psychedelické hudby, která kromě domovských USA doslova bují v řadě evropských zemí, se tak zásluhou Psy-High snad k životu probudí i u nás.

Psy-High proběhne tenhle víkend v lomu Jarov u Berouna. Unikátní místo nevybrali pořadatelé náhodou – každému detailu (včetně parádně propracovaných vizuálů a znělky) věnovali pečlivou pozornost. Kromě spousty domácích kapel vystoupí headlineři z Polska a ze Švédska. Pokud si nedejkozel necháte tuhle akci v přírodě ujít, máte ještě šanci vidět švédské Mamont a Mud Walk na afterparty 10. září v Praze.

Kromě Psy-High byla řeč i o dalších aktivitách /-\ (a.k.a. Slash Dash Backslash a.k.a. SBDS a.k.a. Subtle Distortion of Basic Sensibilities) čili hlavně o seriálu zajímavých akcí Ruins of Intolerance. Osvěžující povídání s inspirativními a otevřenými lidmi, po kterém budete chtít okamžitě uspořádat vlastní festival, jsme samozřejmě prokládali kapelami z lajnapu Psy-High – Dopelord, Mamont, Mud Walk, Argonaut, Five Seconds to Leave a Bumfrang3.

Spustit audio