Sports Take o mushingu – závodech psích spřežení

9. leden 2012

Triumf rychlobruslařky Martiny Sáblíkové na evropském šampionátu, výsledky českých lyžařů na Tour de Ski nebo finální přípravy SP biatlonistů v Novém městě na Moravě – hlavní témata první části vysílání. Druhá hodina už patřila mushingu.

Extrémní nebo extrémně romantický sport? Kam patří závody psích spřežení. Stovky kilometrů v zasněžené divočině jen s nejnutnějším vybavením a psím týmem. Co prožívá musher? A jak si vybírá a trénuje svůj tým? Pozvání do studia přijal Roman Habásko, prezident Českomoravského sportovního klubu severských psů.

Jizerskou padesátku vyhrál potřetí v kariéře Stanislav Řezáč – navázal na triumfy z let 2000 a 2001. A co se stalo dál?

Martina Sáblíková vyhrála ME na otevřené dráze v Budapešti. Jak si vedla v jednotlivých disciplínách nakonec zlatého čtyřboje? A kdy skončila soutěž pro druhou českou reprezentantku Karolínu Erbanovou?

Tour de Ski – vrchol letošní sezóny běžců na lyžích. Jak celé turné hodnotil vítězný Švýcar Dario Cologna, naši reprezentanti Lukáš Bauer a Martin Jakš, a také vítězka ženské kategorie Polka Justyna Kowalczyková?

V devadesátých letech minulého století fanouškům lyžování souboje v cílových rovinkách chyběly. A důvod? Bjorn Daehlie, osminásobný olympijský vítěz a devítinásobný mistr světa.

Pětinásobný vítěz Rally Dakar Josef Machačáček po kontroverzním verdiktu rozhodčích pro letošní rok končí. Proč a za jakých okolností? Komentář magazínu Sports Take připravil Daniel Stach.

Po 31 letech se vrací světový pohár v biatlonu do České republiky. A to do Nového Města na Moravě. Jaké se v areálu očekávají sněhové podmínky? A jsou ještě k dispozici vstupenky? Nejen na to odpovídal předseda organizačního týmu Jiří Hamza.

Lyžařský svaz žádá členy o mandát prodat lyžařské areály – podrobněji už v následující rubrice.

Aktuální informace ze světa motosportu „přiváží“ každý týden náš kolega Honza Dvořák. A o čem mluvil tentokrát?

autor: Sports Take Team
Spustit audio