Středověk nebyl jen dýmějový mor a feudalismus, ale i lněné oděvy s velkým dripem

22. květen 2024

Ivana a Zuzana tentokrát ve studiu přivítaly jen samy sebe. Skrze kontribuční budku se propojily na trase Brno-Praha, přičemž se bavily nejen o boomerských emotikonech, ale i včelkách a hadřících ve středověku.

Zuzana se doširoka rozvykládala o tom, že byla na Dni otevřených dveří na blíže neurčeném úřadě a kopla tam do hromosvodu. Také se jí tam stala jistá patálie s objednáním rohlíku v tamní kavárně, o kterou se neváhala podělit. Také pověděla, že ji na plovárně oslovila paní s tím, že Zuzčina dcera vypadá jak Zuzčina máma. Tato story Ivanku vskutku dostala do kolen.

Pak už se obě ženy začaly věnovat módě, tedy přesněji řečeno hadříkům ve středověku. Zuzana Ivaně povyprávěla o tom, že tehdejší lidé měli jen dvě kompletní sestavy oblečení, byli tedy minimalisté. Oběma se obzvlášť líbilo, že tehdy člověčenstvo nosilo kápě, tedy čepice spojené s šálou. Pak došlo k posunu v čase a řešily se trendy v módě pro rok 2024 – tedy návrat k osmdesátkám a office look.

Ivanka posléze povyprávěla o tom, co nastudovala ohledně emotikonu lebky, že nesnáší slintajícícho smajlíka a Zuzana si kladla otázku, jaké emotikony by používala Matka Tereza. Ivanka ještě pronesla, že dnes nejsi tím, čím jsi byl včera a mohlo se jít pomalu domů.

Chcete si přemítat o tom, do čeho byste se oblékli na rande, kdyby byl středověk? Pusťte si do uší a duše Buchty a možná se Vám to zadaří.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.