Super Mario Maker 2 vás nechá vytvořit úroveň vašich snů

19. červenec 2019

Konzole Nintendo Switch se v Česku možná netěší až takové popularitě, její exkluzivity ovšem celosvětově často sbírají ta úplně nejvyšší hodnocení. Jinak tomu není ani v případě Super Mario Maker 2, kde si můžete pohodlně vytvářet vlastní úrovně se slavným kníratým instalatérem v hlavní roli. Jarda vám dnes vysvětlí, co jemu a hráčům obecně na tomhle konceptu tolik učarovalo.

Super Mario Maker 2 je pokračováním hry z roku 2015, založeným na obdobném principu, ovšem přidává k němu ještě několik podstatných vylepšení. Velmi intuitivně v něm můžete vytvářet úrovně, a to jak ve dvou, tak ve třech rozměrech, přidávat do nich různé překážky, nepřátele od želviček až po bossy a další vylepšení podle vaší fantazie. Vytvořené levely poté, co dokážete, že se dají dohrát, můžete sdílet s ostatními hráči a zároveň hrát ty jejich. Snadno je můžete filtrovat také podle různých tagů a obtížnosti, některé kladou důraz na vaše schopnosti, jiné se zaměřují na vizuální stránku a dohrají se prakticky samy. Jarda vyzdvihuje i sociální aspekt, kdy je zábavné poměřovat schopnosti s kamarády a navzájem se předhánět v tom, kdo vytvoří něco většího, lepšího, hezčího. Úrovně se podle něj nejpohodlněji tvoří skrz dotykový displej Switche – což je jedna z funkcí, kterou nová, menší verze konzole mít nebude.

Nintendo totiž v minulých dnech oznámilo odlehčený Switch s menším displejem a bez odnímatelných ovladačů, která nepůjde připojit k televizi a hrát na ní budete pouze v handheldovém módu. Výhodou je kromě nižší ceny také delší výdrž baterie, což z Nintendo Switch Lite dělá konzoli vhodnou třeba na cestování.

Jakou nejlepší úroveň zatím Jarda v Super Mario Maker 2 vytvořil? Proč je spojení realistických závodů a Lega dobrý nápad? A kdy je správný čas zahrát si Sea of Solitude? Poslouchejte Quest a dozvíte se víc!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.