Synové Mannheimu rozjásali pražský Abaton

31. leden 2007

V neděli 28. ledna proběhl v prostoru Abaton koncert německé party Söhne Mannheims. Ve své domovské zemi patří tahle skupina k těm nejpopulárnějším, u nás mají fanoušků zatím o něco méně, nicméně i tady už jejich obliba prudce stoupá. POSLECHNĚTE SI: Reportáž z Abatonu

Jak bylo vidět na první pohled na koncert Söhne Mannheims dorazili do Abatonu pouze jejich skalní fandové. Lidí tak nebylo tolik, ale o to nadšenější byly jejich reakce. Značnou část publika tvořili Němci - není se co divit, u nich jsou už Söhne Mannheims opravdovými hvězdami. Ale ani čeští fanoušci se nedali zahanbit a bylo vidět, že mají skladby mannheimské party opravdu najeté - většinu textů zpívalo publikum dohromady s kapelou. A jak vlastně zní skladby Söhne Mannheim? Já bych je rozdělila na dva druhy - docela zábavné pop regge, ve kterém má hlavní slovo vynikající MC a pak o něco méně zábavné pop rockové pecky ve stylu našich Chinaski - ty bohužel převládaly.

00496104.jpeg

Vrcholem večera ať už v pozitivním nebo negativním smyslu - to nechám na vás - byla taková improvizovaná verze naší hymny. Zpěvák vyzval někoho z publika, aby přišel na pódium něco zarepovat nebo zazpívat a na jeho výzvu se přihlásila mladá slečna. Po menších vytáčkách, že nic zazpívat neumí se pustila s vervou do české národní hymny. Mně bylo, přiznám se, trochu trapně, ale ostatním v sále se to líbilo.

Po celý večer byla atmosféra v sále opravdu vřelá a všem přítomným fanouškům se koncert líbil. Kapela má výborně zvládnutou komunikaci s publikem a bylo vidět, že si všichni členové skupiny svoje vystoupení opravdu užívají. Celý koncert trval něco přes dvě hodiny a Söhne Mannheims museli dokonce dvakrát přidávat. A moje dojmy? Víc reggae a rapu, méně zpěvu v němčině a méně utahaných balad a byla by to docela zábavná parta.

Spustit audio