„Taky jsem mohla být diktátorkou.“ Jaké jsou nejhorší výroky celebrit o válce na Ukrajině?

10. březen 2022

Karel Janeček přirovnal ruskou okupaci Ukrajiny ke skoku s padákem a zpěvačka Madonna do reálných záběrů z války samplovala svoji hudbu. Herečka AnnaLynne McCord se dokonce ve vlastní básni „vcítila“ do Vladimira Putina a chtěla by mu být matkou. Mají se celebrity k Ukrajině vůbec vyjadřovat?

„Vím, jak bych se bývala mohla snadno posunout směrem k tomu, abych se sama stala diktátorkou,“ řekla McCord webu BuzzFeed News, když se jí zeptali na důvody, proč báseň napsala. „Kdyby byly určité okolnosti mého života jiné, kdybych byla trochu méně nakloněna léčení a více touze po pomstě, mohla jsem být temně mocným člověkem.“

Její video vidělo přes třicet milionů lidí a reakce jsou velice rozporuplné. Podobně reagovali i mnozí Češi na vyjádření podnikatele Karla Janečka. „Cením si Zelenského, i já jsem zažil situace na hraně, třeba kolem seskoků padákem,“ uvedl Janeček v rozhovoru pro Deník N. (Článek byl zveřejněn až po vysílání podcastu Kompot.)

Podobně kontroverzní je i nové video Madonny, které uveřejnila na Instagramu. Jedná se o klip k remixu písně Sorry, ve kterém tancující třiašedesátiletá zpěvačka ukazuje prostředníček ruskému prezidentovi a používá prostřihy z válečného prostředí. Snaží se tak prý upozornit na porušování lidských práv. Je tato forma v pořádku? Více zjistíte v nové epizodě podcastu Kompot.

Jak vypadá nová franšíza RuPaul's Drag Race: UK vs the World a proč je druhá série seznamovací reality show Love is Blind opravdu skvělá hlavně v těchto těžkých časech? Co prozrazuje třídílný dokument Yeen-yuhs o Kanyem Westovi neboli Yem? Zjistíte v novém díle podcastu Kompot, který můžete sledovat i na Instagramu!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.