Tepláky dělají člověka, tepláky jsou základ

26. duben 2023

Ivana a Zuzana tentokrát přivítaly pracovnici v PR a DJku Ivetu Nebesářovou, se kterou ve studiu mlátily prázdnou slámu, protože si nezbedná hostka nepřipravila žádné téma.

Buchtí relace začala tím, že Zuzana s Ivetou v budově Českého rozhlasu zahlédly tzv. Bohdalku neboli herečku Jiřinu Bohdalovou. A pak se rozběhla minidebata na téma, jestli se národní umělkyni může říkat takhle familiárně.

Ivana se poté rozvyprávěla o tom, že nesnáší standupy a ostatní dvě ženy se ji snažily přesvědčit, že tyto komické výstupy nemusí být nutně trapné. Iveta pak začala mluvit o tom, že sleduje, kolik stojí šaty její terapeutky a také zmínila, že se jí tato odbornice na duši ptala, jaký používá šampon.

Ivanka se pak zasnila a popovídala o tom, jak by měl vypadat její ideální manža – měl by oplývat heroin šikem a hlavně by měl cvičit a nosit tepláky.

Nebyly by to Buchty, kdyby se nedotkly úplně jiných témat – probralo se, proč Ivanku nervují padělané šály na ozdobný uzel, Zuzka zase bez kontextu zmínila svůj oblíbený klub Ankali a mohlo se jít pomalu domů.

Pusťte si do uší a hlavně do duše Buchty a třeba si uvědomíte, že vkusné tepláky jsou vizitkou člověka.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.