Tip Bohdana Bláhovce: Každou sobotu na jiný film? Vyrazte na Dokumenty pod širákem

6. srpen 2019
Tip

Tak jako každé úterý vám i tento týden naše rubrika Tip přináší doporučení známých osobností. Tento týden vybíral dokumentarista a slammer Bohdan Bláhovec. Máte chuť vyrazit do letního kina? Každou srpnovou sobotu můžete v Třebíči zajít na jiný dokumentární film.

Projekce se konají ve venkovních prostorách Centra volného času Hrubínka hned po setmění, okolo 21 hodin. Již v sobotu 10. srpna dávají snímek Svědkové Putinovi, který odhalí zákulisí ruské i mezinárodní politiky.

17. srpna pokračují norským dokumentárním filmem Exit. Bývalá neonacistka a režisérka snímku Karen Winther odhaluje důvody odchodu z extremistické skupiny. V sobotu 24. srpna zajděte na český film Baťa, první globalista, který poukazuje na životní filozofii úspěšného podnikatele Tomáše Bati. Program uzavře loňský dokument Až přijde válka režiséra Jana Geberta.

Proč vyrazit na film do Třebíče? Poslechněte si celý Tip s Bohdanem Bláhovcem.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.