Tip Bohdana Bláhovce: Snímek V síti ukazuje problematiku sexuálních predátorů na českém internetu

14. květen 2019
Tip

Tento týden v naší rubrice Tip vybíral svá doporučení dokumentarista a slammer Bohdan Bláhovec. Ten radí sledovat vznik nového dokumentárního snímku V síti, za kterým stojí režisérská dvojice Vít Klusák a Barbora Chalupová. Tři dospělé herečky v něm představují teprve dvanáctileté dívky, které mají vytvořené důvěryhodné profily na sociálních sítích. Pomocí těchto profilů komunikují s muži, kteří jsou častokrát až o několik desítek let starší.

Dívky dostávají nahé fotografie nebo jsou vyzývány ke společné masturbaci. Někdy dokonce dojde k osobnímu setkání. Klusák a Chalupová v dokumentu upozorňují na problematiku sexuálních predátorů na českém internetu. Jejich záměrem je za pomoci právě běžící crowdfundingové kampaně získat dostatek financí k postprodukci natočeného materiálu či pozdější distribuci do kin a následné osvětové kampani na českých školách.

Poslechněte si celý Tip s Bohdanem Bláhovcem a zjistěte další podrobnosti o novém dokumentu V síti.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.