TotO Divadlo vystoupí v Rock Café

21. srpen 2007

V dalším vydání Tyjátru vám představíme amatérské divadlo z Prahy s názvem TotO Divadlo. Jde o partu lidí, která dává přednost poměrně složité dramaturgii. V repertoáru se u nich najde například i hra Utrpení knížete Sternenhocha, kterou nastudovali podle stejnojmenného romaneta od Ladislava Klímy. V současné době připravují novinku, kterou uvidíte na podzim v pražském klubu Rock Café.

Málokteré amatérské divadlo dá přednost dramatikům jako je Samuel Beckett nebo Nikolaj Vasiljevič Gogol před vtipnou a lehkou komedií. Toto divadlo pracuje na svých hrách sice poměrně dlouhou dobu, ale na druhou stranu, když něco zkoušejí, chtějí, aby to byla pořádná věc. Premiéra, kterou na letošní podzim TotO Divadlo připravuje, bude prý trochu veselejší. Jak tvrdí patronka a režisérka divadla Hanka Jůzlová, po roce pauzy už je na čase přijít s něčím novým.
POSLECHNĚTE SI: Tyjátr o TotO Divadle

Hanka Jůzlová, která tento amatérská divadelní spolek v roce 99 založila, je vlastně i scenáristkou. Všechny hry, které se připravují, přepisuje a výsledné představení vzniká až po dlouhých konzultací s ostatními členy divadla.

00587810.jpeg

Jen tak pro zajímavost, V roce 2000 uvedlo TotO Divadlo představení Historky z Oděsy na motivy povídek Izáka Bábela z cyklů Oděské povídky a Historie mého holubníku. O rok později nazkoušeli hru Murphy na motivy románu Samuela Becketta, kterého hráli i na festivalu Mezi ploty v Bohnicích. V sezoně 2003 nastudovali představení Vij na motivy novely N.V. Gogola "Vij", kterou mimo jiné uvedli na přehlídce Štrůdl v Mníšku pod Brdy v roce 2004. Poté přišlo na řadu zmíněné Utrpení knížete Sternenhocha. To je slušný výčet. A kromě toho už chyběl jen jeden krok k tomu, aby si jeli zahrát na nejprestižnější divadelní přehlídku amatérského divadla do Jiráskova Hronova.

V minulosti jste TotO Divadlo mohli vidět například v P-klubu, v Zahradě nebo v Karlínském spektru. V současné době mají zkušebnu v Dejvickém divadle a od září by měli mít prostor k příležitostnému vystupování v již zmíněném klubu Rock Café.

Jestli někdy vyrazíte na tyto divadelníky vyrazíte, tak se připravte, že se na jevišti bude i zpívat a hrát na hudební nástroje. Většina herců je totiž také hudebně nadaná a skládá i vlastní texty a muziku.

Další informace najdete na jejich stránkách.

autor: zuf
Spustit audio