Trefa do tanečního. Rohony a mdmx na novém EP 21,5g míří přímo na terč

Dobří holubi se vracejí a v ideálním případě i s další posilou. Přesně tak tomu je v nejnovějším dílu Scény s Opakem Dissu – náš host Rohony dorazil i se svým dvorním zvukovým inženýrem a producentem, který si říká mdmx. Společně totiž vydali nové EP 21,5g.

Na podzim minulého roku vydal třebíčský ambasador Rohony své album ARPAR, o kterém jsme, jak jistě dobře víte, měli vydatný rozhovor – ten si můžete vytáhnout z našeho archivu. Tentokrát ale dorazil rovnou i se svým hudebním kolegou, kterým není nikdo jiný než muž v pozadí, producent a zvukový inženýr mdmx. Krom čerstvě vydaného EP připravuje také své producentské album.

21,5g má tři skladby a zvukově posouvá Rohonyho tvorbu zase o krok dál. Tentokrát směrem k šipkám a tanečnímu parketu, plného rovných beats, které nenechají jediné tělo chladné. A právě kolem jejich oblíbeného zvuku, nových plánů a mnoho dalších témat se točil náš rozhovor.

Kdy začal Rohony nosit durag? Objeví se Tokyo Drift na nové desce producenta mdmx? A jak vznikalo nové EP 21,5g? Poslechněte si Scénu s Opakem Dissu a dozvíte se víc.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.