Turban a Domácí Crew 14: DSCDRMR

5. listopad 2014

V Domácí Crew se tentokrát zastavil klubový snílek a člen brněnské 142bpm Crew DSCDRMR. Do Turbanu kromě výživného rozhovoru doručil tento příznivce exotických rytmů a zastánce klubové gramatiky také bez okolků na parket cílící set. Turban doporučuje!

Můj oblíbený „otvírák“ setu:
Většinou to je něco s výrazným motivem. Záleží na mejdanu, když je večírek víc o bassu a zlomeném groovu, tak mě baví, když má ten trek nějaký delší najezd a pak začne foukat basa. Pokud je to mejdlo s víc housovém fellingem (v širším slova smyslu), tak mě v poslední době hodně baví hypno divný remix od Doustera.
https://soundcloud.com/douster/sptt-strange-touch-douster

Track, který mi momentálně nejvíc „najíždí“:
Kromě některých dancefloorových zbraní hromadného ničení, mě nárazově baví grime a klubový výstupy labelu Bad Taste Records. Skrze ně jsem poprvé zaregistroval jména jako Walter Ego, Timbah nebo Doctor Jeep. Hodně distinktivní poloha nového grimeu viz tuny od Timbaha. Ten zvuk odráží i následující poslechová najížděčka, já mám rád vokály, že jo.
https://soundcloud.com/doandroidsdance/doctor-jeep-lean-low-mdme-ft-emira-darkstorm-remix

Track, který hraju (skoro) pokaždé:
Když to jsou 135 a140 bpm sety, tak si většinou neodpustím Ursa Major – Whitecaps. Když jde o pomalejší – housové polohy, tak poslední dobou neopomínám novýho Deadboye track YYVH.

Track, který používám pro „záchranu parketu“:
To hrozně záleží. Když to zachraňuješ ve Španělsku nebo v nějakém tropicalbassovém prostředí, tak to jsou většinou nějaké starší cumbie, latinské rapy. No a v urban klubovém kontextu je to opět hodně o citu a situaci. V současnosti jsou to spíš odlehčené písničky, kde se objevuje nějaká svůdná nebo namotávací basa. Dobře to reprezentuje pěkné freečko od Kastla (bývalý B. Rich).
https://soundcloud.com/kastle/banks-stick-kastle-remix

Moje tajná DJská zbraň:
Těch je celý arzenál, nemá smysl něco jmenovat. Osobně je pro mě důležitá autenticita, nějaká osobní pozice jak u mě, tak to hledám i jako posluchač/tanečník. Doba „Everybody Is A DJ“ je v tom dost zrádná.

Moje nejoblíbenější místo (klub) na hraní v ČR:
Cross, NEONE, Kabinet Můz, Radost v Blavě a ještě jsem nebyl v Klubu Dole (SK), tam by mě to zajímalo.

B2B set bych nejraději hrál s…
V barovém, víc cheesy scénáři by to byl nejspíš Brackles, kterého si moc cením za osobitou tvorbu. V rozjetém temném klubu by to byl asi někdo z těch bass/house/garage nakladačů jako Nativ, Conducta, Allmost nebo Mella Dee či Marcus Nasty. Ale jinak B2B moc nehraju, naposled to bylo s Valou někde na Smíchově a to bylo fajn.

Nejpamátnější DJ request, co jsem kdy dostal:
Nebyl to request, ale backup jedné hrozně lo-fi striptérky na Dlouhou noc. To bylo divné, ale zvládl jsem to na jedničku.

Co mě na českých klubech štve nejvíce:
Asi nic moc. Trochu mi vadí focení a obsese zaznamenáním, ale respektuju to. Možná mi chybí klub nebo mejdan, kde by se dobře a citlivě pracovalo se světelnou atmosférou.

Kde bych si jednou chtěl zahrát:
Jsou místa, jsou věci, mě jde asi nejvíc o lidi. Nemám úplně benchmark. Možná jednou ve svém malém klubu.

Playlist:
Royal-T - Space Cowboy VIP (Big Dada, 2013)
SPTT - Strange Touch (Douster Weird House remix) (Sound Pellegrino, 2012)
Deadboy - YHVH (Numbers, 2014)
Banks - Stick (Kastle remix) (self-released, 2014)

autor: Jan Bárta
Spustit audio