TV seznamka Take Me Out mohla být nástupkyní Rande. Proč to nedopadlo?

19. září 2023

V září 2017 se na českých i slovenských obrazovkách poprvé objevila epizoda seznamovací show Take Me Out. Tato celosvětově velmi úspěšná franšíza se bohužel v našem regionu nechytila a po šestnácti dílech z televizního programu zmizela. Kompot se však nebojí tzv. „horkých úchopů“ a nabízí panelovou debatu, která se po šesti letech k této návykové záležitosti, od které nelze upřít zrak, i když se stydíte, vrací a nabízí analytický rozbor, který jinde neuslyšíte.

Take Me Out je seznamovací reality show produkovaná skupinou FremantleMedia a vysílaná českou TV Prima a slovenskou TV JOJ. Na pódiu stojí třicet žen (většinou patnáct Češek a patnáct Slovenek), moderátoři Milan Zimnýkoval a Jakub Prachař a jeden svobodný muž, o jehož osudu rozhodují ženy pomocí bzučáku na stole. V prvních třech kolech, které se skládají z prvního dojmu, videoportrétu a volné disciplíny, dávají signál, zda mají o muže zájem, či nikoliv. V dalších dvou kolech (pokud má ještě nějaká žena zájem) se pro změnu muž rozhoduje, se kterou ženou by chtěl jít na rande.

Pokud vítězná žena půjde na rande s mužem, její místo u dalšího stolu zaujme jiná žena. Samotná hra se tak skládá z pěti kol, jejichž zábavnost podle panelistů pořadu Kompot průběžně kolísá a znovu se zvedá podle mnoha kritérií, mezi něž patří casting nebo hlášky, které padají z ženského osazenstva.

Čtěte také

Do panelu složeného, jak ze zkušených tak i nových diváků, zasedli dramaturg podcastu Kompot Martin Honc, novinářka Jana Patočková, moderátorka podcastu Pot Eliška Soukupová, producent Jan Syruček a cestovatel Vojta Adami. Soutěž, která se stala v době vysílání velmi kritizovanou na sociálních sítích, že je vulgární a že je v ní vše nahrané, však panel minimálně fascinovala.

Rozhodně za to nemohl toporný výkon obou moderátorů, který se v pozdějších dílech už stal tolerovatelným koloritem této estrády. Nečekanou „koukatelnost“ způsobuje šarm, humor a vlastnosti všech žen, které se v Take Me Out objevily. Pořad, který byl údajně opravdu nahraný, působí jako dílo znuděného scenáristického týmu, který se mimoděk zamiluje do svých postav. Ať už je to rázná epidemioložka Dana, mladičká servírka Týnka, senzuální diva Maya nebo na instagramu stále populární inženýrka Zuzanita, každý si dokáže v ansámblu najít svou favoritku.

Proč se v show objevil Petr Zvěřina nebo Emil z Vyvolených? Které hlášky zestárly nejlépe? A s kým nakonec skončila Zuzanita? To vše se dozvíte v panelovém speciálu podcastu Kompot.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.