Čestmír Strakatý o Kardashians, Sinéad i rozhovoru s Duškem: Týden po něm byl můj nejhorší v životě

2. srpen 2023

Hostem podcastu o popkultuře Kompot byl moderátor Čestmír Strakatý. Přišel vysvětlit, proč se raději dívá na reality show The Kardashians než na seriál A jak to bylo dál… Která ze sester slavné rodiny je podle Strakatého nejodvážnější? A jak známý český novinář prožívá intenzivní reakce na svůj kontroverzní rozhovor s hercem Jaroslavem Duškem? Pusťte si Kompot.

Ženy z rodiny Kardashianových vydělaly dohromady mnoho miliard dolarů, založily mnoho úspěšných firem, mají přes miliardu sledujících jen na Instagramu a taky reality show, která nyní běží na streamovací službě Hulu. Se kterou by Čestmír Strakatý udělal nejraději rozhovor? „Určitě bych se rozmýšlel mezi Kim, Khloe a Kylie. Khloe je sice nejsympatičtější a má zajímavý život, má za sebou spoustu zvláštních vztahů, i teď je to turbulentní, ale reálně největší dopad mají Kim a Kylie,“ říká moderátor. Rozhodl by se „marketingově“ nebo podle svého srdce?

Hana Trojánková Biriczová, Čestmír Strakatý a Šimon Holý

V červenci vydal Strakatý v rámci svého podcastu na Herohero.cz rozhovor s hercem Jaroslavem Duškem. Oba byli kritizovaní, host zejména za výroky o lidech nemocných rakovinou, moderátor zase například za to, že si herce do podcastu pozval. „Psala mi dnes paní, že díky tomu rozhovoru konečně vidí Jaroslava Duška takového, jaký je. A to je něco, co jsem asi chtěl. Ne nutně ho ukázat jako zlého člověka, protože to je otázka, jestli takový je, to nevím. Asi dávám lidem platformu, ale ne k tomu, aby šířili nekontrolovatelně svoje myšlenky. Je to zasazeno do nějakého kontextu,“ říká osmatřicetiletý novinář, který působí také v podcastu Prostor X časopisu Reflex nebo na Frekvenci 1.

Kardashianovy jsou nejvlivnější ženy naší doby a mají velké problémy s body image. Přitahuje k nim i tohle téma Čestmíra Strakatého? Jak reflektuje svůj nástup do českého éteru? Jak vnímá tvorbu i život zpěvačky Sinéad O'Connor? A chovají se k němu lidé jinak, když vydělává hodně peněz? Pusťte si Kompot a sledujte nás na Instagramu.

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.