Umíchat famózní drink je jako odsloužit dobrou mši

12. červenec 2023

Ivana a Zuzana tentokrát ve studiu přivítaly mixologa, datového analytika a podcastového pionýra Jirku Jelínka, který povyprávěl o tom, jak dělat drinky ze salámu a proč nazval jeden drinčík podle Petra Bezruče.

Jirka hned zkraje moderátorky tak trochu ve šprýmu obvinil, že mu a jeho kámoši Míšovi sebraly koncept podcastu o ničem, který chlapci měli údajně jako první. Zuzka si posléze všimla, že má Jirka asi ADHD, protože skáče od tématu k tématu. On zase poznamenal, že Buchty svým hostům skáčou do řeči, což ale nikoho kromě něj nepřekvapilo.

Jirka se pak jal velmi podrobně popisovat, jak se na jedné svatbě inspiroval k vývoji svého signature drinku Cosmopoličan a jak experimentoval s výpekem, až konečně došel do svého mixologického cíle.

Nebyly by to Buchty, kdyby se nedotkly také úplně nesouvisejících témat – Jirka vysvětlil, proč jednou za pět let zkoukne celý Sex ve městě a proč se v Blansku stárne rychleji. Na přetřes přišla i témata jako sebeukájení v půlce rande, neomarxismus, polyamorie, Honza Nedvěd, country, drby a popcorn s příchutí tabasca.

Pusťte si do uší a hlavně do duše Buchty a třeba si uvědomíte, že být barmanem a současně se nestát alkoholikem je těžký úkol.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.