Úspěch přišel už na začátku, ale zasloužili by si ho až teď. Startér má terapii s February

14. září 2021

Před několika lety se v naší hitparádě objevil singl nenápadné ostravské kapely – Hide Me Under Autumn Leaves. Byla to něžná píseň, která okouzlila nejen posluchače Startéru. February se dostali i do Czechingu a dostalo se jim spousty pozornosti. Kam se pak ale poděli?

„Tolik pozornosti se nám pak nikdy nedostalo. Místy je to trochu otravné, ale je fajn, že jsme tu možnost něco vůbec pustit měli,“ říká Tomáš z February, kteří se ve Startéru objevují už potřetí. Track Oust jsme nasadili loni na podzim, předznamenával desku Hyphen War a patřil nepochybně k tomu nejlepšímu, co jsme v hitparádě hráli. Škoda že se v soutěži udržel týden. Proč tak málo?

„Kdo tu desku slyšel, tak se mu líbila,“ říká výmluvně Tomáš, jeho kolegové Uzi a Adam přitakávají. Hrají skvělou hudbu, čím dál lepší, ale posluchači jako by si toho dost nevšímali. Dokáže se dobrý song prodat sám, nebo se muzikanti musí naučit, jak dělat dobré PR? „Do velké míry v tom hraje roli náhoda,“ myslí si Uzi. „Prodat se dá prakticky cokoliv, ale dělá se tolik dobré hudby, že zároveň nejde prodat všechno.“

Hrají jenom pro radost, nebo mají velké ambice? A jak se stalo, že z něžného indie přesedlali na ADHD rock? Poslechněte si rozhovor s falešnými začátečníky February.

autoři: Jonáš Zbořil , Jakub Kaifosz
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.