Utěkaj do bezpečia! Newcomer R&B scény Lvcifer ohlašuje Comeback, aniž by někdy odešel

13. listopad 2020

Jen jednou za čas se na tuzemské scéně objeví nové svěží jméno, které překvapí i ty, kdo se domnívají, že je už nic nepřekvapí. Tou osobou je tentokrát kytarista, rapper, zpěvák a producent Lvcifer ze slovenské Dubnice nad Váhom.

Ještě než přispěl svým projektem do aktuálně slušně rozjeté new wave scény, vystudoval konzervatoř a působil (a dodnes působí a hraje) ve skupině Fallgrap i s kapelou zpěvačky Katarzie. Přes tyto projekty se Lvcifer dostal až ke své vlastní produkci, a my si tak můžeme dopřát poslech jeho lahodného debutu s názvem Comeback EP.

Lvcifer

Tvrdá práce v dlouhé karanténě přinesla své ovoce v podobě 5 tracků, z nichž všechny produkoval sám Lvcifer (stejně tomu bylo u aranží a mixu). O master se postaral Tomáš Havlen z post-hudby, známý také jako sound inženýr pražského rappera Labella z labelu Die Manschaft, který následně tento projekt vydal pod svými křídly.

Digitálný anjel, láska bol můj zámer: to je jen jeden z mnoha signifikantních řádků, které vás provedou abstrakcí Lvciferových představ ponořených do lahodného R&B, new wavu, nebo jakkoli tomu chcete říkat. Není nutné zacházet do detailů a škatulí – je třeba si tenhle debut pustit!

Přišel Lvcifer z pekla nebo z Dubnice? Jak ho baví tuzemská new wave scéna a s kým by rád spolupracoval? Co říká na Jamese Blakea? A jak vypadá jeho pracovní proces? To vše a ještě víc v novém rozhovoru Scény s Opakem Dissu, která opět jako první přináší to, o čem zatím většina mlčí!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.