V kontejneru se dá najít nejen štavnatý steak i mango, ale tak trochu i smysl života

29. září 2022

Zuzana a Ivana tentokrát ve studiu, které znamená svět, nepřivítaly nikoho. Byly totiž live na na druhém ročníku akce Příští stanice svět s podtitulem Festival příležitostí pro mladé a přivítaly tam muže mnoha profesí Jana Váňu.

Jan se podělil se svými dojmy ze života i z Erasmu, který strávil v Norsku. Honza se do Norska dostal až z Brna, kde byl původně nešikovným ajťákem. Pak ho začala zajímat fenomenologie a fjordy, což ho vedlo k rozhodnutí znovu začít studovat a odjet do skandinávské země.

V norské drahotě mu scházely peníze a tak se začal nořit do tajů popelnic a vytahovat s kamarády různé prošlé delikatesy. Moderátorky zaujalo, že v norských kontejnerech se dají najít třeba steaky i exotické ovoce.

Nedokážete si představit týden bez vlašáku pro uši? Hlasujte pro Buchty v anketě Křišťálová lupa!

Za zmínku také stálo, že Jan studoval na Yale sociologii literatury a nyní napsal knížku Křehkost, která je jak jinak než o vztazích mezi mužem a ženou.

Zuzana s Ivanou ještě probraly, co je to kasička na zadku, jaký mít náhrobní kámen a proč Ivanka tvrdí, že jí je 35 let a mohlo se jít domů.

Pusťte si do uší a hlavně do duše Buchty a třeba si uvědomíte, že i ve vás dříme spisovatel.

Spustit audio