Ve lnu můžete jít na Sněžku, na randíčko i na techno

15. únor 2023

Ivana a Zuzana tentokrát ve studia přivítaly designérky a tvůrkyně lněného oblečení Vendulu a Natálii. Těch se ptaly nejen na overal, ve kterém se dá močit.

Ivanku jako pragmatickou ženu samozřejmě zajímalo, jestli se lněným byznysem dá uživit a Zuzanu zase, jestli lněné oblečky musí člověk žehlit a zda v zimě neprofouknou. Vendula s Natálií tvrdily, že len je vhodný pro všechny životní příležitosti, techno i cestu na Everest nevyjímaje a že není pravda, že len patří pouze k létu.

Designérky říkaly, že si jedna jejich zákaznice lněnou látku dokonce obarvila růžemi, ale Ivanka se na to úplně nechytla. Zuzana se pak vytasila se svou historkou, jak sestru přepadl recidivista a hostky zase podotkly, že je třeba si hlídat původ produktů a materiálů, třeba i lnu. Ženy také probraly, kolik kusů hadříků je optimální mít v šatníku a že 70 ks stačí. To ale nechápala hoarderka Zuzana. Ivanka pak ještě zapěla ódu na teplákovky a mohlo se jít domů.

Nebyly by to Buchty, kdyby se nedostaly k úplně jiným tématům. Probraly, jestli party puch z šatů vyvane na radiátoru, zazněl i leitmotiv merino a mušelín, z jakého materiálu je rubáš do rakve, co je to vlastně společnost s ručením omezením, jak vypadají oči jako len a tak dále.

Pusťte si do uší a hlavně do duše Buchty a třeba si uvědomíte, že štěstí můžete najít i ve lnu.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka