Velikonoční kočičí koleda

29. duben 2011

Občanské sdružení Devět životů, které znáte z našeho vysílání díky kočičímu stromu vánočních přání, připravilo další obdobnou sbírku na podporu opuštěných koček. Na Velikonoční pondělí odstartovala takzvaná kočičí koleda.

Občanské sdružení Devět životů nabízí nejen kočky z několika domácích depozitů, ale snaží se být i zastřešující organizací pro ostatní podobná sdružení, která se snaží najít domov opuštěným kočkám. Františka Kernová je jednou z členek občanského sdružení Devět životů, mediální koordinátorkou, a jak už to tak bývá, i ona má doma domácí depozit.

PŘEČTĚTE SI TAKÉ: Občanské sdružení Devět životů

Pět koček v menším městském depozitu je prý pro pohodu takového kočičího klokánka ideální počet. Svého kocoura našla v jednom z depozitů i Lenka Palová, která stojí za nápadem plnit kočkám jejich přání, a jak vysvětluje, právě to ji spojilo i s aktivitami občanského sdružení Devět životů, pro které se rozhodla něco udělat.
Poslechněte si rozhovory uvnitř příspěvku.

Vánoční sbírka strom kočičích přání byl spontánní nápad, který vznikl během dvou předvánočních týdnů, a Lenka připravila webovou stránku na podporu opuštěných koček a využila svých profesních zkušeností z reklamy a marketingu.
Nápad splnit před Vánoci nějaké kočce nebo kocourovi přání se setkal s překvapivou odezvou, kterou nikdo nečekal.

02236684.jpeg

Velikonoční kočičí koleda funguje na stejném principu jako strom kočičích přání, můžete podpořit konkrétní kočičí osudy, na webu si budete moct zkontrolovat, že bankovní účet koresponduje s účtem daného domácího depozitu. Organizátorky sbírky si pak následně dělají vyhodnocení, na co byly peníze využity.
Velikonoční kočičí koleda skončí přesně na den matek, tedy osmého května, a jak už datum napovídá, je zaměřená hlavně na koťata a březí kočky, protože péče o ně je hodně finančně náročná a na jaře jich bývá opuštěných hodně.

Opuštěným koťatům a březím kočkám tak můžete pomoct až do 8. května a na stránkách kociciprani.cz si vybrat ten svůj osud, který chcete podpořit.

autor: Susana
Spustit audio