Veselé svátky Popelky a kapitalismu! Ježíšek přináší dárky i příležitost zase se pohádat

16. prosinec 2020

Zuzana a Ivana tentokrát ve studiu, které pro ně znamená svět, uvítaly konečně zase hosta. DJ a moderátor Casablanka, občanským jménem Stanislav, moderátorkám vykládal o vánočních zvycích v jejich domácnosti.

Stanislav se otevřel a začal vyprávět o tom, že celou rodinu terorizuje táta přehráváním špatně nahraných koled z minidisku. Také prý musí dosud s bratrem chodit na balkón a tam děkovat Ježíškovi.

Pak se stočila řeč na to, jaký dárek si kdo pamatuje z dětství. Vesměs si v pozitivním smyslu nepamatuje nikdo na nic, jen Ivanka stále nemůže vytěsnit nenáviděnou fialovou aktovku místo kýženého cool batůžku. Naopak Stanislav vzpomíná na zamilovanou klíčenku a došlo i na archivní sbírku darovaných voňavek, které dosud neotevřel.

Zuzana si postěžovala, že nesnáší návštěvy široké rodiny, protože vzdálení příbuzní jsou jí opravdu vzdálení, a navíc se jí posmívají, že není vdaná a má divné povolání. Stanislav si naopak pochvaloval, že návštěvy rodiny na Moravě jsou super, i když se mu posmívá strejda. On se mu však posmívá nazpátek, takže je vše v pořádku. Jediná nevýhoda těchto setkání je, že musí vstávat v tyto dny před kuropěním, protože celá rodina má povinnost být u babičky nastoupená v 8 ráno na snídani.

Ivana na závěr dodala, že nikde na Vánocích letos nebude, protože je rozhádaná s půlkou rodiny. Vánoce jsou prostě svátky klidu a míru.

Chcete si vzpomenout na to, jak se strýc Emil při štědrovečerní mši málem zadusil kapří kostí? Pusťte si do duše a uší aktuální díl Buchet a zjistíte, že nejste sami, kdo upřímně nesnáší Vánoce.

Spustit audio

Více o tématu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.