Většinou skládám, abych si neukousal nehty nudou, říká Šmáca z hudebního dua Hello Marcel

19. srpen 2022

Za kapelou Hello Marcel stojí dvojice Michael Macek alias Šmáca a Adam Sodomka. Už v roce 2018 soutěžilo duo s prvním hitem Bůček v hitparádě neobjevených Radia Wave Startér. Letos v červnu vydali nové EP Kdyby to bylo moc, tak řekni. Tři skladby z aktuálního repertoáru teď ve studiu odehráli během své Radio Wave Studio Session.

Jak mají Hello Marcel rozdělené role v kapele? „Šmáca je náš textař. Já jsem zase autor hudby. Připravím nějaký experimentální beat a ten pošlu Šmácovi. On k tomu pak něco vymyslí. Postupně to lepíme a posíláme si to na lince Praha – Ostrava,“ říká Adam.

Čtěte také

„My teď nemáme vlastní zkušebnu. Každý máme ve svém bytě udělané poloviční studio. Projekty si mezi sebou posíláme a fungujeme digitálně. Pak si občas objednáme zkušebnu na cvičení nových písniček,“ vysvětluje Šmáca.

Texty Hello Marcel jsou známé pro svou květnatost, humor a originalitu. Kde berou inspiraci? „Já jsem hodně hyperaktivní člověk. ADHD diagnostikované nemám, ale vlastně se pořád nudím. Neustále si hraju se slovy a něco vymýšlím. Moje inspirace je nuda. Vlastně se pořád kopu do zadku, a než abych si ukousal nehty nudou, tak něco vymyslím, abych pobavil sám sebe,“ popisuje Šmáca.

Kde můžete Hello Marcel zastihnout živě? Neplánují přesun do jednoho města? A kde vznikla jejich láska ke slam poetry? Poslechněte si tři živé skladby i rozhovor s kapelou.