Vlčí srdce a psí sny. Streamujte exkluzivně novou desku kapely Zvíře jménem Podzim

18. září 2019

All-star orchestr sdružený kolem písničkáře Jakuba Königa Zvíře jménem Podzim vydává své druhé album Září v sobotu 21. září. Album, jehož vydání doprovází výstava písničkářových obrazů v kutnohorském GASKu i vydání knihy, produkoval Pjoni.

Zvíře jménem Podzim měl původně být projekt na jedno album a dva až tři roky koncertování. Kreativní přetlak Jakuba Königa ovšem původní plán mírně vykolejil. „Tuhle sadu písniček jsem prostě nemohl dostat z hlavy, zeptal jsem se ostatních a rozhodli jsme se, že je zaznamenáme. Nikdo od nás nic nečeká, což je samo o sobě super,“ říká písničkář, který se do tuzemské hudební scény otiskl nejsilněji pod maskou komiksového kuchaře Kittchena.

Zvíře jménem Podzim – Září

Většina skladeb na albu Září pochází právě z dílny Königa a dalšího klíčového člena mnohohlavého orchestru, producenta Aid Kida. Album „na rozloučenou“ společně s rozsáhlým podzimním turné by mělo být labutí písní celého projektu. „Takhle obrovitánská věc se nedá tahat donekonečna a musí včas skončit,“ říká König.

Září od kapely Zvíře jménem Podzim si nyní můžete poslechnout v našem exkluzivním streamu. Jakub König byl navíc také nedávným hostem hitparády neobjevených Startér. Hodinový rozhovor protkaný demo nahrávkami mapujícími celou jeho kariéru najdete zde.

Album bude slavnostně představeno 21. září na vernisáži výstavy obrazů z knihy Zvíře jménem Podzim v kutnohorském GASKu. Kompletní sestava Zvířete jménem Podzim se poté naživo sejde na slavnostním křtu alba, který se chystá 1. 11. v Paláci Akropolis.

autor: Radio Wave
Spustit audio