Vybalte Petržel, soundcloudová dvojice TIGP je zpět na autotune scéně

20. listopad 2020

Internetová dvojice rapper Petržel a producent Yaakub je zpátky – a rovnou s novým projektem The Internet Glory 2020! Málokdo věřil, že se to stane, ale po dlouhé stezce SoundCloudem jejich kroky vedou k dalším singlům a spolupracím. Můžeme se těšit na něco víc?

Objevili se na internetu ještě v době, kdy nebylo zcela typické spolupracovat přes půl Česka, aniž by se lidé spolu osobně potkali. V roce 2013 jsme tak mohli slyšet první poctivý cloud rap v podání Petržela na produkcích od Yaakuba. Svižný a ostrý autotune, signature zvuk a typická cloudová grafika je provází již od počátků. A každý, kdo byl před pár lety jejich fanouškem, musí dnes skákat radostí, že jsou zase zpátky v řádku.

Jak jim tato znovuobnovená spolupráce po letech funguje, se můžete dozvědět v novém rozhovoru, který je plný našeho typického knowledge boostru. Netypická hudební selekce, která okořenila naše zajeté vody, 100gecs a hyperpop, staré a nové leaky a mnoho dalšího. Pro milovníky zpěvu, autotunu, milých balad a písní o múzách je tu naše velké doporučení na nastudování TIGP šanonů.

Kdo jsou to ti TIGP? Co je to ten internet? Jak se daly věci opět do pohybu? Co nám právě najíždí a co by mělo najet vám? To vše v nové Scéně s Opakem Dissu, díky které víte opět víc, než jste věděli včera.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.