Výletní tip Ester Nagyové: Utečte realitě. Pro liduprázdné momenty ale musíte něco udělat

20. září 2019
Tip

V rubrice Tip každý pátek přinášíme doporučení na víkendový výlet nejen po Česku. Výletní tip pro Radio Wave tentokrát připravila cestovatelka Ester Nagyová alias I like tofu, která si myslí, že Česko je plné úžasných míst, kde nepotkáte ani živáčka a kam můžete utéci před realitou. Pro liduprázdné momenty ale musíte něco udělat. Vyberte si místo, které není dobře dostupné, nevede tam lanovka a není tam ani kiosek s občerstvením.

Pak se tam vydejte někdy v týdnu, a to ideálně brzy ráno nebo pozdě večer. Poté vám podle svých slov zaručuje, že budete na místě úplně sami a budete jej mít pro sebe. Pokud nevíte, kam vyrazit, tak zkuste třeba Králický Sněžník. Na vrcholu vás vůbec nic nečeká, nejbližší chata je na polské straně a rozhledna tam už pár desítek let nestojí. Ester se tam vydala ještě v létě a turisty, které potkala, by spočítala na prstech jedné ruky. Na vrcholku navíc prožila západ i východ slunce, a jestliže byste to taky chtěli zažít, nastupující podzim je pro obojí naprosto ideální.

Vydejte se na Kralický Sněžník

Poslechněte si celý výletní tip Ester Nagyové a dozvíte se, jak jinak ještě můžete utéct.

autor: Ondřej Hanko
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.