Výpary z rapového undergroundu se špetkou phonku a junglu. A co na to Eric Dingus?‬‬

18. listopad 2022

Přehled novinek z míst, kam oko algoritmu nedohlédne, je zpět. A s ním i náš rapový geek Adam. Co nového se událo ve špinavých zákoutích?

Po dlouhé době jsme u nás v studiu přivítali našeho nepravidelného hosta Adama, se kterým jsme se už několikrát vydali do vod SoundCloudu, rapového undergroundu a do nevymetených koutů současného phonku. A ani dnes tomu nebylo jinak: releasový radar nás tentokrát zavedl jak do zmiňované phonk music, tak také do Memphisu a okrajově i za zvukem dirty southu.

Nové desky, které se nám dostaly do rotace, by se daly rozdělit na producentské a ty ostatní. V první skupině figuruje parta kolem Always Proper, Soudiere, Jetpacc a DJ Smokey. Druhá sebranka desek je pak pod taktovkou střelců jako jsou Duke Deuce, Xavier Wulfa, Bones nebo Juicy J. Přinášíme tak velké resumé toho nejlepšího co se odpařilo z undergroundu za poslední týdny a měsíce. Ale kam se sakra vypařil producent Eric Dingus?

Kdo kraluje současnému phonku? Co má společného Afro s HHC? A kdo je to Deucifer? Poslechněte si Scénu s Opakem Dissu.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.