Vyzkoušela SuperStar i Startér. Zpěvačka Aiko je ale hudební samorost s láskou k DIY

23. červenec 2019

Velká naděje Startéru, která se nakonec mezi tři finalisty těsně nedostala. Vypadá to, že se ale do hitparády neobjevených ani nemusela hlásit. Čím dál oblíbenější zpěvačka Aiko k úspěchu nikoho nepotřebuje.

„Snažím se k nikomu nepřirovnávat,“ říká Aiko, jejíž song Too Close nám asocioval třeba Julii Holter nebo Florence and the Machine. Dost dlouho se musela vyrovnávat s nálepkou „holky ze SuperStar“ a i před rozhovorem s námi se o zkušenosti ze slavné soutěže nechtěla bavit. „V patnácti ti přijde extra zajímavý, že tě lidi poznávají na ulici. Ale určitě to bylo zajímavé, jako první zkušenost z produkcí se vším všudy,“ vysvětluje zpěvačka, která se v SuperStar objevila v roce 2015 a dostala se až do semifinále.

I ve Startéru byla velice úspěšná. Celých pět týdnů se držela na špičce hitparády. Oblíbený song Too Close byl součástí EP, které dala dohromady úplně sama – od songwritingu až po objednávku lisu cédéček. Před nedávnem si Aiko vyzkoušela i práci v kolektivu. Přidala se totiž k sestavě Aquababes, uměle vytvořené dívčí kapele, kterou kromě ní tvoří třeba čerstvá vítězka Czechingu Viah nebo uskupení 20 minutes. 

Jaké je zpívat v promo kapele minerálních vod? A jak bude znít nová Aiko? Poslechněte si další vydání Startéru!

 

autoři: Jakub Kaifosz , Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.