Vzduch smrdí pivem a nedůvěrou. Poetičnost novinek ve Startéru nezná hranic!

22. říjen 2024

Teskné loučení nemáme v oblibě, ale muselo proběhnout. Písničkář/kamioňák Jiří Jung vzkazuje, že ohlasy na skladbu Velkej brácha bere jako závazek a už se těší, až posluchačstvu představí další písně. Kvůli nízkému počtu hlasů museli z kola ven také Traintalks, se svou chill elektronikou ale budou jistě rozdávat radost i nadále. Post hlavního kata tentokrát zastoupil porotce Lukáš Vydra, Martin se mezitím v útrobách nahrávacího studia v Brightonu začal bát o práci.

„Nápaditý texty plný zajímavých rýmů a slovních hříček,“ vzpomíná Lukáš na pocity z koncertu kapely Jiný Metro, který měl možnost navštívit. Skladatelské duo multiinstrumentalistek Katie Alžběty Brown a Kláry Čmejrkové se dalo dohromady v roce 2018, dnes už je okolo Jinýho Metra postavená i doprovodná kapela. „Pohupoval jsem si levou nohou,“ přiznává Lukáš po poslechu soutěžní novinky Empty Little Boxes. To u něj prý značí, že „vajbí“.

Novinku č. 2 má na svědomí děčínsko-olomoucká songwriterka Magdalena Trajerová, která v únoru vydala svůj albový debut TO ONY. Skladba Co na to říkáš? ušetřila svým názvem Filipovi vymýšlení otázky pro přítomného porotce. „Mám trochu problém s recitálovou slokou, tam to trochu spadlo. O to víc ale možná druhý refrén šlápnul,“ hodnotí Lukáš. Zalíbila se mu hlavně část textu „vzduch smrdí pivem a nedůvěrou“.

Poslechněte si celou epizodu Startéru, hlasujte pro své favority*ky na wave.cz/starter a posílejte nám své hity na adresu starter@rozhlas.cz. Soutěžíme o mediální podporu Radia Wave, možnost nahrát krásný singl a videoklip nebo šanci objevit se v lineupech oblíbených letních festivalů!

autor: Filip Černý
Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.