WavetroniQ představí Anthonyho Rothera

24. červen 2011

Poslední červnové vydání WavetroniQu s tradiční rubrikou 3in1 představí nové album elektronického chameleona Anthonyho Rothera pojmenované The Machine Room.

Německý DJ a producent se orientuje především na electro a techno, nicméně čas od času přijde i s čistě ambientní nahrávkou. Z posledních desek k ní měla nejblíže ta z roku 2005 nazvaná Art Is A Technology. Na začátku května se Anthony Rother znovu rozvzpomněl na své offbeatové druhé já a po šesti letech přišel s pohlcujícím (dark)ambientem s prvky atmosférického IDM.

Třináct skladeb pojmenovaných souslovím The Machine Room a římskými číslicemi je sonickým výletem do dálného vesmíru, který se zcela po právu objevil v katalogu labelu Fax +49-69/450464 ambientní legendy Peta Namlooka. Hloubavé vyklidnění před červencovým odstartováním festivalových vydání WavetroniQu ovšem bude hrát prim i ve zbylém čase mezi tradiční pondělní osmou a devátou hodinou večerní. Zazní mimo jiné Loscil z nové desky Coast/ Range/ Arc, Ezekiel Honig z alba Folding On Itself, či dvojčlenný projekt Higuma s aktuální nahrávkou Pacifig Fog Dreams. Poslední červnový WavetroniQ zkrátka ovládne ambient, drone, minimalismus a abstraktní poslechová elektronika.

Playlist:
Babe Rainbow - Chains [Endless Path EP] /Warp Records, 2011/
Netherworld - Crystallized Words [Over The Summit] /Glacial Movement Records, 2011/
Loscil - Névé [Coast/ Range/ Arc] /Glacial Movement Records, 2011/
Steve Roach | Brian Parnham - Spirit Passage [The Desert Inbetween] /Projekt, 2011/

Rubrika 3in1:
Anthony Rother - The Machine Room [Fax +49-69/450464, 2011]
The Machine Room, Part III
The Machine Room, Part V
The Machine Room, Part XIII

Marsen Jules - Sweet Sweet Longing [Nostalgia] /Oktaf, 2011/
Higuma - Crystal Harvest [Pacifig Fog Dreams] /Root Strata, 2011/
Ezekiel Honig - High & Low [Folding In On Itself] /Type, 2011/
Biosphere - Fujiko [N-Plants] /Touch, 2011/

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.