WavetroniQ představí excelentního producenta Ras G

13. srpen 2009

Gregory Shorter, Jr., alias Ras G. Producent z L.A., je synonymem pro zvláštní ghetto nujazz, střihnutý hip-hopem a ambientními zvuky a ruchy. Znát můžete jeho alter ego, a to jako projekt Ras G & The Afrikan Space Program, ve kterém se věnuje podstatně víc perkusím a třeba i lehkým úletům k dub a ragga prvkům.

Prvotiny vydával na labelu Poo-Bah Records, založeném při stejnojmenném obchodě s vinyly v Passadeně v Kalifornii. Po vydání několika singlů jako Day & Night EP, nebo Beats of Mind, se věnoval kompilačním projektům. V této formě vydal album s názvem Beats & The Abstract Truth - More Blues Than Mathematics na labelu Morchilla, anebo Brainfeeder X BBC.

Dlouhohrající desku s názvem Ghetto Sci-Fi pak vydal právě pod zmiňovaným vedlejším projektem jako Ras G & The Afrikan Space Program. Určitě má kalifornské klima vliv na houpavé a zvláštně snivé pojetí hip-hopu, jaké nám servíruje mimo Ras G už pěknou řádku let třeba DJ Shadow nebo Flying Lotus, u kterého vydal Ras G na jeho labelu Brainfeeder i aktuální počin s názvem Brotha from Anotha Planet. Vynikající směs již výše popsaných hudebních ingrediencí vyústila do tohoto alba. Blíže se na něj podíváme v rubrice 3in1 v pondělním WavetroniQu.

00977104.jpeg

Malá ochutnávka už teď na MySpace stránce producenta Ras G.

Playlist pořadu: DJ Shadow - Un Autre Introduction (MCA Records) Zed Bias - Neighbourhood (El-B Remix) (Locked On) Synkro - Heaven (Smokin Sessions) Indigo - Not Alone (On The Edge) EL B - Amazon (Tempa) 12th Planet - Be Blatant (Smog Records) Nailer - Retune (promo)

Rubrika 3in1: Ras G - Pennys confession (Brainfeeder) Ras G - Shinelight (Brainfeeder) Ras G - Come down (2 earth) (Brainfeeder) Ras G - Alkebulan (Brainfeeder)

Rob Sparx - Independent Life (El B Remix) (Dubting) Toasty - Angel (Hyperdub) Sukh Knight - Ganja dub (True Tiger) King Cannibal - Dirt (Ninja Tune) Dorian Concept - Trilingual Dance Sexperience (Affine Records)

Pondělní WavetroniQ byl výrazně dubstepový. Pokud máte tento styl rádi, nenechte si ujít festival Outlook v Chorvatsku, který je doslova prošpikován hvězdami současné dubstep scény. Informace najdete na jeho stránkách. Excelentního Ras G, jehož zbrusu nové album jsme si představili v rubrice 3in1, máte možnost vidět zde. Opět připomínám jeho MySpace stránku.

Pro všechny, kterí promeškali moji vynikající show ; ), jen dodávám, že je možné ji slyšet ze záznamu na adrese www.rozhlas.cz/radiowave/jukebox Je nutné pouze vybrat relaci WavetroniQ a aktuální datum. Přeji Všem hezké léto.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.