WavetroniQ představí festival Nuits Sonores

11. květen 2012

Druhý květnový WavetroniQ bude takovou menší přípravou na pravidelné letní festivalové speciály.

Rubrika 3in1 si vezme zaslouženou týdenní dovolenou a v 60 minutách bude představena francouzská „obdoba“ polského Unsoundu – pětidenní festival Nuits Sonores (jehož letos proběhne jubilejní desátý ročník) s hvězdami formátu Mouse On Mars, Flying Lotus nebo MF DOOM.

Tak jako na podzim v Krakově, i teď na jaře (mezi 16. a 20. květnem) v Lyonu vystoupí například legendární duo Chris & Cosey a jeden z večerních speciálních koncertů bude rovněž patřit dvojici Ricardo Villalobos a Max Loderbauer, kteří odehrají (či lépe by se hodilo použít spojení „živě přepracují“) skladby ze svého společného loňského dvojalba Re: ECM. Podobně jako Unsound probíhají i Nuits Sonores v různých lokacích, kterými zdaleka nejsou pouze klasické kluby (mimo jiné divadlo, galerie, radnice či bývalá továrna), a kromě koncertů a DJských setů nabízí festival návštěvníkům i tematické workshopy a během dne také především takzvaný Extra! Program, který je součástí festivalu od roku 2008 a zahrnuje mimo jiné všemožné exhibice, fashion shows či program pro děti a stejně jako v minulosti, i letos bude převážně zcela zdarma.



Nicméně nejdůležitější součástí Nuits Sonores je samozřejmě hudební program, který patří (nejen) ve Francii mezi to nejlepší, co může současná klubová i sofistikovanější elektronická scéna nabídnout. V Lyonu se letos (vedle již zmíněných) představí mimo jiné Clark, Theo Parrish, Space Dimension Controller, Lone, Matias Aguayo a více jak stovka dalších interpretů.

00987912.jpeg

Zhruba desetina z nich dostane prostor i mezi pondělní devátou a desátou večerní ve druhém květnovém WavetroniQu věnovaném lyonskému festivalu Nuits Sonores.www.nuits-sonores.com

Playlist:Lone – Lying In The Reeds [Galaxy Garden] /R & S Records, 2012/Space Dimension Controller – Confined To Deep Space [The Pathway To Tiraquon6] /R & S Records, 2011/Clark – Black Stone [Iradelphic] /Warp Records, 2012/Martyn & Mike Slott – Pointing Fingers [All Nights / Pointing Fingers] /All City Records, 2011/Mouse On Mars – Chordblocker, Cinnamon Toasted [Parastrophics] /Monkeytown Records, 2012/DOOM with Thom Yorke & Jonny Greenwood – Retarded Fren [Complex Vol. 1] /Lex Records, 2012/vOPhoniQ – 80 [Human & Computer] /self released, 2009/Flying Lotus – Samsfav [Kutmah Presents Worldwide Family Vol. 2] /Brownswood Recordings, 2012/Marcel Dettmann – Landscape [Landscape] /Music Man Records, 2012/Arandel – In D#1 [In D] /Infiné, 2010/Matias Aguayo – Dance Machine [I Don’t Smoke EP] /Kompakt, 2011/Introvert – Diffusion Mirror [Inner Horizons] /self released, 2012/Black Swan – Aeterna [Aeterna] /Ethereal Symphony, 2012/

Spustit audio