WavetroniQ představí nové album Dorian Concept

30. květen 2014

Další pondělní WavetroniQ přinese kromě novinek z oblasti elektronické hudby a hlavně dubstepu i nové album When planets explode projektu Dorian Concept v rubrice 3in1. Tento mladý rodák z Rakouska, žijící ve Vídni, tvoří velmi zajímavou hudbu ve stylu broken beat, IDM, elektronický hip hop.

Dorian Concept neboli Oliver Thomas Johnson se učil od útlého věku hře na piano. V 16 se dostal blíž k elektronické produkci, která ho absolutně pohltila. Kamarád ho zaučil do softwaru na tvorbu a editaci hudby v PC a už to šlo samo. Své věci vydal již na TrebleO nebo Earstroke Records, ale hlavně na Kindred Spirits, kde vyšlo i jeho poslední album When planets explode. Album je směsicí IDM, broken beat a zvukových experimentů. Jeho hudba je velmi zajímavá, plná elektronických zvuků, zároveň ale nepostrádá melodii a rytmus.

Dorian Concept je velký fanoušek elektronických udělátek, schopný hrát snad na všem, co má midi výstup. Podle posledních zpráv by měl vystoupit i na letošním bratislavském festivalu Wilsonic, takže pokud vás miniprofil Dorian Concept zaujme, určitě to bude příležitost spatřit tohoto producenta i živě.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.