Yung Hurn a Dido. Dub, který roztřese i ty nejsilnější konstrukce a report z oslavy 16. narozenin Radia Wave

23. září 2022

Kewu a STEADY se vrací z krušné oslavy narozenin Radia Wave s velkým obnosem historek a poznatků.

Na úvod nejnovější epizody Flámu zaznělo Alleine (SW43 L33 D1DO REMIX), nejnovější drillový single od rakouského Yung Hurna, který svou hlavní melodií odkazuje na legendární hit Thank You od britské Dido. Drillové okénko tímto samozřejmě nekončí.

Double Lz vydává další hit jménem Frontline, kde se objeví další zástupci skupiny OFB (crew z Londýnského Broadwater Farm, do které patří mimo jiné i Headie One nebo Abra Cadabra). Těmi jsou AKZ, Kash One7, Blitty, Kush a Dezzie. Tématika tracku obsahuje mnoho nožů a to především mimo kuchyni, proto bychom vám doporučili spíše jiné části Londýna.

Holloway přichází s novým dubovým mixtapem –⁠ Holloway Dubs Vol. 1, ze kterého dvojice moderátorů vybrala tracky jako jsou například edit oblíbeného Shallow Grave od Plasticiana, VIP remix Starwars od Bengy plný samplů z oblíbené franšízy a vysokoenergetický edit Play your corner od WENa, kde se o vokální část tracku postará mistr svého řemesla –⁠ Riko Dan.

GRRL společně s Made Of Oak vydávají poměrně nečekaný kolaborativní projekt nesoucí název Inertia. Tento hudební počin se nedá jasně žánrově zaškatulkovat a tak se to STEADYmu a Kewuovi líbí. Naznačuje projekt nové vlně energie ze Severní Karolíny? My doufáme, že ano, protože takhle experimentální projekt jsme dlouho neslyšeli.

Na rozloučenou zazněl track věnovaný slovenskému Oli Freakovi, který nás bohužel 17.9.2022 náhle navždy opustil. Oli Freak byl milovníkem lidí, hudby, veškerého dění okolo streetové kultury a zakladatelem průlomovéhu streetwearového brandu Freak Clothing. Jeho energie a vize nikdy nebude zapomenuta. Rest in peace Oli Freak. FREAK THE WORLD.

Jací jsou oblíbení jediové dvojice moderátorů? Jak často dával STEADY rewind na oslavě narozenin Radia Wave? A jak se bude jmenovat nový koncept Kewuových setů? Zjistíte v nejnovější epizodě Flámu!

autoři: Kewu , STEADY
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.