Yung Lean zaplnil pražskou Lucernu dýmem a smartphony. Podívejte se na fotogalerii

30. listopad 2017

Ve velkém sálu Lucerny včera večer vystoupil švédský sad boy rapper Yung Lean. V rámci evropského turné přijel do Prahy představit svoje čerstvé album Stranger.

Opulentní prostor Lucerny tak zaplnily davy teenagerů, kouř, ale především melancholické beaty dvorních producentů Leanova Sad Boy Gangu. Zatímco Yung Lean se na pódiu zahalil do soukromí husté mlhy a většinu vystoupení z něj byla vidět jenom silueta, půlka publika se naopak velkou část koncertu věnovala zveřejňování sebe sama na sociálních sítích. Dost možná by si to ale se švédským rapperem nejraději vyměnili. Krom tracků z nejnovějšího alba zabrousil Lean i ke svým starým hitům: zazněl samozřejmě i jeho první track Ginseng Strip 2002. Publikum s Yung Leanem zpívalo staré i nové skladby bez rozdílu. Při těch dojemnějších nahradily publiku smartphony zapalovače.

Yung Leanovi je sice teprve 21, ale už vloni na jaře nastartoval svým albem Warlord druhou kapitolu své kariéry. Warlord značil novou trajektorii dřívější internetové senzace, poté co se Lean odrazil ode dna po smrti svého mentora, šéfa labelu Hippos in Tanks Barrona Machata. V novém směru – dál od hip hopu směrem k nenapodobitelnému vlastnímu zvuku – pokračuje i na letošním albu Stranger, které jsme měli před několika týdny jako Desku týdne. Poslechněte si recenze od Miloše HrochaMatěje Schneidera.

autoři: Matěj Schneider , Jiří Šeda