Ajťák není nerd, který jen nahazuje wifinu a servery

1. listopad 2023

Ivana a Zuzana tentokrát ve studiu přivítaly IT konzultanta a pražského hipstera Daniela Onderku, který chtěl obhajovat sebe a další ajťáky a přesvědčit Buchty, že tato profese má swag.

První část pořadu zabrala Ivanka, která začala vysvětlovat, že Dana do pořadu nominoval jeho kamarád docent, který chtěl ušetřit za dárek Danielovi k čtyřicátinám.

Ivanka se pak Daniela začala uštěpačně vyptávat, v čem spočívá Danova práce. Ten musel uvést vše na pravou míru – že nenahazuje wifinu, ale je IT konzultantem, který zavádí účetní systém v malých podnicích. Bylo mu ale líto, že jeho partnerka a další lidé nejsou úplně urvaní z toho, že dělá takto zdánlivě uncool a nevzrušující práci a někdy by si přál být pilotem, který bojuje s turbulencemi a má drip. Pak se ale zasnil při vzpomínkách na to, jak na služebce v Albánii dostal dobrou zmrzlinku a také potkal ilumináta a bylo zase dobře.

Nebyly by to Buchty, kdyby se nezabývaly něčím úplně jiným. Na přetřes samozřejmě přišli muži v hasičském oděvu a v různých kombinézách a jejich objektifikace, léčebná moc pyramid, Zuzanina digitální transformace a samozřejmě tepláky aka gym elegance.

Pusťte si do uší a hlavně do duše Buchty a třeba si uvědomíte, že ajťáci nespravují jen externí disky a padající wifinku.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.